NEWS

Kestel’de Gülcan Altan rüzgarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından, Atış Grup ana sponsorluğunda bu yıl 62.si düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali’nde bu akşam Gülcan Altan rüzgarı esti.
Şehrin dört bir yanında devam eden Türkiye’nin en uzun soluklu festivali Uluslararası Bursa Festivali etkinliklerinin bu akşam ki durağı, Kestel Açık Hava Tiyatrosu oldu. 


Çerkes ve Abhaz müziğini dünyaya tanıtan Abhazya Devlet Sanatçısı Gülcan Altan, kendi şarkılarının yanı sıra İspanyolca, Portekizce, İngilizce gibi 18 dilde seslendirdiği şarkılarla verdiği konserlerde müziğin birleştirici gücünü kullanarak tüm kültürleri iç içe harmanladı. Kestel’de müzikseverlere muhteşem bir müzik ziyafeti çeken Altan, Çerkes müziğinin yanı sıra Caz ve Türk müziği gibi farklı türlerdeki şarkıları kendi yorumuyla seslendirdiği konserde, gece boyunca Bursalılara unutamayacakları bir müzik şöleni yaşattı.


Öte yandan bu yıl 36. Düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması için Bursa’da bulunan dünyanın 23 farklı ülkesinden halk dansları ekipleri şehrin farklı noktalarındaki renkli gösterilerini sürdürüyor. Altın Karagöz’ü hak etmek için yarışan dansçılar, yarın akşam (12 Temmuz) Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek, finalin heyecanını yaşıyor.