HABERLER

23. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali Başlıyor!

FESTİVAL’İN AÇILIŞI 22 Ekim Pazartesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat Ve Turizm Vakfı tarafından ve ASSITEJ (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği)  Türkiye Merkezi sanatsal desteği ile düzenlenen ULUSLARARASI BURSA ÇOCUK ve GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ, bu yıl 23. kez gerçekleştiriliyor.

Klasik yapıdaki çocuk ve gençlik oyunlarının yanı sıra, dans/müzik ağırlıklı oyunlara, kukla gösterilerine ve atölyelere kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan festival, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarını 23 yıldır aralıksız Bursa’da buluşturmaya devam ediyor. Festivalde ilk kez bu yıl imza günleri de gerçekleştirilecek. Özellikle çocuk edebiyatı alanında yapıtlar sunan Yalvaç URAL ve tiyatro bilimci, yazar, eleştirmen ve yönetmen Prof. Dr. Özdemir NUTKU sevenleriyle buluşacak.

Geçen yıl ilk defa verilen “Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Hizmet ve Emek Ödülü” bu yıl, çocuk tiyatrosuna vermiş olduğu katkılardan dolayı Sn. Özdemir NUTKU’ ya takdim edilecek.

22 - 28 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23. Festivalde; Türkiye’den 14 tiyatro ekibi ile İtalya, İngiltere, Ukrayna, Japonya, Bulgaristan, Uganda, Macaristan ve İran’dan gelen topluluklar çocuk ve gençlerle buluşacak. Ayrıca profesyoneller, üniversite öğrencileri ve çocuklara yönelik atölye çalışmaları da festival programında yer alıyor.

Festivalde sahne alacak topluluklar, BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Ö. ERDÖNMEZ, Rejisör Faik ERTENER, Yrd. Doç. Dr. Nihal KUYUMCU ile ASSITEJ-Türkiye Merkezi’nden Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Yüce, Yönetim Kurulu Üyesi Özgün ÇAKAR ve Genel Sekreter Bilge SERDAR’ dan oluşan 6 kişilik “Sanat Kurulu” tarafından yapılan değerlendirme sonucunda belirlendi.

Tüm oyunlar ve atölye çalışmalarının ÜCRETSİZ olarak izlenime sunulduğu festivalde; 58 gösteri14 atölye ve 3 imza günü ile Bursa’nın 17 ilçesinde ve  26 farklı sahnede gerçekleştirilecek.