HABERLER

BKSTV 29. Olağan Genel Kurul Toplantısı - Basın Bülteni

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı olağan mali genel kurul toplantısı, 13 Mart 2017 tarihinde Hilton Bursa Convention Center & Spa’da gerçekleşti. Divan Başkanlığını Işık Uğurtuğ’un yaptığı genel kurulda öncelikle gündem maddeleri onaylandı. Açılış konuşması BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik tarafından yapıldı. Vakıf başkanı; sanat dolu bir yılı geride bıraktıklarını, daha iyiyi yakalamak amacıyla, yönetim kurulu üyelerinden oluşan komitelerle geniş katılımlı toplantılar yaptıklarını aktardı.

Bursa Festivalini tasarlarken; Her yaşa ve her müzik zevkine uygun hitap etmesini, farklı kültürleri yansıtacak müzik türlerinin seçimi ile her zevki gözettiklerini, hem yıllarını müzik ve sanata vermiş sanatçılarımıza hak ettikleri değeri verip gereken saygıyı gösterdiklerini hem de genç sanatçıları destekleyerek onlara yol açmaya çalıştıklarını, bunları yaparken de salonun tamamını doldurarak hem sanatçıya, hem de izleyiciye coşkulu bir ortam yaratmaya dikkat ettiklerini söyledi. Geçmiş yılların birikim ve deneyimiyle bugünlere gelindiğini aktardı.

BKSTV Çocuk ve Gençlik kulübü çalışmalarının da devam ettiğini, yapılan atölye çalışmaları ile köylere ulaşarak, çocukların küçük yaşta hem el becerilerini geliştirdiklerini, hem de sanatı tanıtarak ufuklarını açtıklarını söyledi.

Ayrıca Vakıf bünyesinde oluşturulan “Hediyelik Eşya Komitesi” nin de yeni ürün konseptleri üzerinde çalıştıklarını, Festivalin açılışı ile birlikte beğeniye sunulacak olan koleksiyonla Bursa’nın tanıtımına olan katkılarının devam edeceğini anlattı.

Açılış konuşmasının ardından 2016 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet raporu Genel Sekreter Ahmet Erdönmez tarafından üyelere aktarıldı. Ardından denetim kurulu raporu genel kurulun onayına sunulurken, 2016 yılı mali tabloları Yönetim Kurulu üyesi Bülent Parlamış tarafından aktarıldı. Yapılan oylamayla 2016 yılı hesap ve faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri ibra edildi. 2017 yılı çalışma raporu ve bütçe taslağı genel kurul üyeleri tarafından oy birliği ile onaylandı. Genel Kurul sonunda katılımlarından dolayı kurucu üyeler Zekai Gümüşdiş ve Ekrem Barışık olmak üzere tüm genel kurul üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür edildi.