HABERLER

8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” Etkinliği “Çarpana Dokuma” Atölyesi - Basın Bülteni

Bursa’nın Kültür ve Sanat hayatına 30 yıldır katkıda bulunan ve Yönetim Kurulu Başkanlığını Fatma DURMAZ YILBİRLİK’ in yaptığı Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) her yıl: Uluslararası Bursa Festivali, Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali ve iki yılda bir Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali’ni düzenliyor.

2015 yılında kurulan “BKSTV Çocuk ve Gençlik Kulübü” ile de “Her Yerde Sanat Var” sloganı ile ücretsiz gezici sanat atölyeleri düzenleyerek sanata karşı eğilimi olup imkân kısıtlılığı sebebi ile sanat eğitimi alamayan çocuk ve gençlere yıl boyunca sanat sevgisi kazandırılmaya çalışılıyor. Şimdiye kadar yapılan “Seramik Atölyesi” ve “Atık Malzemelerden Kukla Yapımı ve Canlandırma” Atölyeleri ile yaklaşık 4.500 çocuk ve genç sanatla buluşturuldu.

BKSTV gerçekleştirdiği festival ve atölyelerin yanı sıra 2017 yıldan itibaren de kendi bütçelerine destek sağlayabilmek amacı ile kadınlara yönelik atölyeler düzenliyor. İlki 29 Nisan 2017 Cumartesi günü “KENDİ BEBEĞİMİ YAPIYORUM BEZ BEBEK ATÖLYESİ” Anneler Günü Etkinliği ile Bursa’nın çeşitli köylerinden gelen 14 kadının katılımı ile gerçekleştirildi.

BKSTV; bu yıl 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” ne özel “GELENEKSEL ÇARPANA DOKUMALARININ GÜNÜMÜZ MODA ANLAYIŞINA UYARLANMASI” konulu bir atölye gerçekleştiriyor. Proje T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras “Çarpana Dokuma” Taşıyıcısı ve Sanatçısı Sevgi YÜKSEL UZUNÖZ tarafından BKSTV ATÖLYE SALONU – Kültürpark’ta 10 MART 2018 Cumartesi – 10.00 /17.00 saatleri arası gerçekleştirilecek. Bursa köylerinden 20 kadın katılımcıyla gerçekleşecek olan etkinlikte kadınlara çarpana dokuma temel tekniği uygulamalı öğretilecek ve bu dokuma tekniği ile neler yapılacağı görsel sunumlu olarak anlatılacak. Uygulama sonucu kadınlar kendilerine bileklik ya da kolye gibi bir ürünü üretebilecekler. Proje Koordinatörlüğünü Huri AYKUT ÜLKER’in üstleneceği atölye ücretsiz olarak gerçekleştirilecek ve katılım kontejyan ile sınırlı olacak.

Başvurular; 8 Mart tarihine kadar pr@bkstv.org.tr mail adresine ve BKSTV’nin 224/234 49 12 & 533/492 24 84 numaralı telefonlarına yapılabilir.