Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı işbirliğiyle bu yıl 26.sı düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali ile şehrin her köşesi tiyatro sahnesine dönüştü.
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından (BKTSV) Büyükşehir Belediyesi desteği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Harput Holding, Royal Termal Otel, Özhan Market, Bursa Ticaret Borsası, Atış Şirketler Grubu ve Şahinkaya Okulları’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen 26. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, çocukların ve gençlerin ilk ara tatillerini kültür ve sanat dolu programlarla geçirmesini sağlıyor. Yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının gösterileriyle, her gün Bursa'nın farklı bir noktası tiyatro sahnesinde dönüşüyor.
Her güne her yerde farklı bir gösteri
Bursa’da 26 yıldır tiyatronun gelişimine önemli bir katkı sağlarken, uluslararası tiyatro camiasının da sabırsızlıkla beklediği organizasyonlardan biri haline gelen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 12 Kasım’dan bu yana tiyatroseverleri bir araya getiriyor. Dünki etkinliklerin ilki Tayyare Kültür Merkezi’ndeydi. İzmir Kadro Pa Tiyatrosu’nun Macbeth Mutfakta oyunu ile gençler keyifli bir saat geçirdiler. Shakespeare’in ‘Macbeth’inden uyarlanmış tek kişilik bir obje tiyatrosu örneği olan oyunda, “Macbeth” hikayesinin mekanı bu kez mutfak oldu.
Günün ikinci oyunu olan “Farklı Bir Oyuncu” ise Podyum Sanat Mahal’de küçük sanatseverlerle buluştu. İspanyol sanatçının mizah, akrobasi, sihir ve görsel komedi unsurlarını bir araya getirdiği tek kişilik oyunda Papito, bir sandıktan iki sandalye ve değişik bağlantıları olan çeşitli nesneler çıkarırken sadece bir oyuncu olarak değil, aynı zamanda bir insan olarak da gerçek özünü bulmaya çalıştı. Minik sanatseverlerin merak izlediği oyun büyük alkış aldı. Üniversitelerin oyunculuk bölümü öğrencilerinin Özer Tunca liderliğinde gerçekleştirilen atölyede görsel ve fiziksel tiyatroda beden ve aksesuar kullanımı hakkında bilgler edinirken, küçük tiyatroseverler Akif Seven’in yaratıcı drama atölyesinde Anadolu masallarına farklı bir yolculuk yaptı.
Bu yıl İran’dan 2, İspanya ve Kazakistan’dan da 4’ü yabancı 14 ekibin katıldığı festival, 7 farklı noktadaki gösteri, atölye ve söyleşilerle devam edecek. Etkinlikler, Tayyare Kültür Merkezi, Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, Gürsu Kültür Merkezi, Podyum Sanat Mahal ve Çeksanat Görükle Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Atölye çalışmaları için rezervasyonlar da www.bkstv.org.tr adresinden yapılabilecek.